Din 1994 aici pentru concediul Dumneavoastră...

Newsletter

Grecia

 

Legendele Greciei...

SALONIC – METEORA – DELPHI – ATENA – INSULA EGHINA - PELOPONEZ  CORINT – EPIDAVROS – MICENE – NAFPLIO - CAP SUNION

Program economic Oferta pina la 31. 01. 2016.

Doar 299 euro!!!

07 – 14  Mai  2016

Foto: Acropolis, Atena

 

 

Ziua 1: ~ 950 km.  BACAU – BUCURESTI – SOFIA -  SALONIC

Intalnire in parcarea hotelului Moldova la ora 04:00 si deplasare pe ruta Bacau-Bucuresti-Giurgiu-Sofia-Kulata-Salonic. Tur panoramic de oras Salonic, al doilea oras ca marime al Greciei, capitala Greciei de nord si in acelasi timp perla a Balcanilor, important centru comercial, cultural, industrial si administrativ. Este un oras modern, cosmopolit, elegant, cu vestigii din perioada romana si bizantina. Obiective ce pot fi vizitate: Biserica Sf. Dumitru, Piata Aristotel, Turnul Alb, Palatul si Arcul lui Galerius, Rotonda. Cazare hotel 3*Salonic.

 

 

Ziua 2: ~ 500 km. SALONIC – METEORA – TERMOPHILE - ATENA

Mic dejun. Salonic – Meteora – Kalambaka. Oprim la Atelierul Zindros – unde veti asista la  procesul de confectionare a icoanelor bizantine cu foita de aur. Urcam la complexul monarhal Meteora, inclus in patrimoniul Unesco, vizitam 2 din cele 6 manastiri care functioneaza si astazi, intemeiate de calugarii ortodocsi in sec. XI – XIV. Drumul pana la manastiri este spectaculos datorita serpentinelor iar piscurile stancoase inalta manastirile la peste 400 metri realizand mediul ideal pentru meditatie si incarcare cu energie pozitiva. Continuam traseul cu

Foto: Meteora Foto: Kalambaka

 

 

                                                                         

 

o scurta oprire la Termophile- unde a fost razboiul care s-a dat intre o alianta a unor polisuri(orase-state) din Grecia si Impersiul Persan. Batalia a durat 3 zile  - si a avut loc in trecatoarea Termophile. Este un exemplu al fortei armate patriotice formate din oameni liberi in lupta de aparare a propiului teritoriu. Reusita aparatorilor de la Termophile reprezinta un exemplu al avantajelor pe care le ofera pregatirea,ehipamentul si folosirea terenului impotriva unei armate superioare in numar si a devenit un simbol al curajului in fata unor sorti neprielnici. Atena, cazare hotel 3*.

 

Ziua 3 :~ 50 km.+ 130 km. PIREU – INSULA EGHINA – CAP SUNION

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor in Atena sau excursie optionala la Moastele sf. Nectarie , Hotel – port Pireu – fery-boat – Insula Eghina – Manastirea Sf. Nectarie.” Harul mingaetorului, cu bogatie se revarsa prin sfintele tale moaste, si asemeni unui izvor nesecat , adapa sufletele chinuite si vindeca bolile trupesti ale celor ce striga neincetat catre Domnul, Aleluia !” ,Dupa masa ne intoarcem in Atena ,Optional excursie la  Cap Sounion, cel mai sudic punct al peninsulei, situat la 69 km de Atena. Drumul urmeaza linia coastei prin statiuni cochete si porturi pescaresti pana la Templul lui Poseidon- iar apusurile de soare de aici sunt printre cele mai celebre din Grecia  (fenomene unice in lume).

Foto: Templul lui Poseidon

 

 

Ziua 4: ~0 km. ATENA CITY TOUR
Mic dejun. Atena - capitala Greciei, orasul isi ia denumirea de la zeita Atena, care simbolizeaza in mitologia greaca intelepciunea. Legenda spune ca zeii Atena si Ares au descoperit orasul si se certau pentru a pune stapanire pe el. Ares a oferit locuitorilor un cal pentru razboi, iar Atena  a imblanzit calul si a daruit maslinul. Tur panoramic cu mijloace de transport in comun si pietonal ce va cuprinde:  Piata Omonia, Parlamentul, Universitatea, Biblioteca, Piata Sintagma, Stadionul Olimpic, Poarta lui Hadrian, Templul lui Zeus, Academia. Vizitam Complexul Acropole, bijuterie a arhitecturii antice, o plimbare prin vechiul oras si oprire in cartierul istoric Plaka pentru suveniruri. Cazare hotrl 3* Atena.

( In aceasta zi nu se foloseste autocarul conform normelor A.E.T.R. )

 

Ziua 5: ~250 km. CORINT – EPIDAVROS – MICENE - NAFPLIO

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi in cartierul Plaka din Atena sau optional, excursie in Peloponez- leaganul civilizatiei miceniene. Traversand Canalul de Corint( 6 km lungime) vom ajunge in Epidavros - unde vom vizita teatrul antic care are cea mai buna acustica din intreaga lume, cultul lui Asklepios, care este cel mai celebru centru de medicina pentru vindecare din lumea antica, locul unde bolnavii mergeau in speranta de a se vindeca. Pentru a-si gasi leacul potrivit, isi petreceau o noapte in hala imensa pentru dormit, iar in vis  zeul le dadea sfaturi pentru a-si recastiga sanatatea. Exista in vecinatate  cateva izvoare minerale care erau folosite in procesul de vindecare. Urmeaza Nafplio prima capitala a Greciei moderne - localitate pitoreasca pastrata de catre greci in buna traditie conceptuala si arhitecturala din vremea stapanirii venetiene si port la Marea Egee care te tine minute in sir sub admiratie. Vizita la Micene- orasul antic ce atrage turistii datorita existentei Coloniei Antice si Mormantului  lui Agamemnon. Peninsula are un interior muntos si coaste neregulate, cel mai inalt  punct fiind Muntele Taygetus. Lacuri si izvoare integrate in peisaje pitoresti si in culori minunate care inconjoara catunele montane pe tot parcursul anului. Vizita in Peloponese este cu siguranta o experienta extraordinara. Intoarcere si  cazare hotel 3* Atena.

Foto: Teatrul Antic din Epidauros

 

Ziua 6: ~ 450 km. ATENA – DELPHI – Sf. PARASCHEVA - PARALIA

Mic dejun. Parasim metropola Atena si ne indreptam spre cel mai important Oracol al lumii antice- Delphi, considerat de greci centrul universului. Numele de “Delphi” provine de la epitetul atasat lui Apollo pentru a reda legatura sa cu delfinii. Despre Apollo se spune ca ar fi venit cu  preoti din Creta pe spatele delfinilor. Continuam traseul spre Larissa cu scurta oprire in Valea Tembi unde vom vizita schitul Sf. Parachiva, loc sfant renumit pentru puterea miraculoasa de vindecare si alinare a durerilor si Izvorul Afroditei, unde legenda spune ca zeita venea zilnic la acest izvor pentru a se spala pe fata, caci virtutile apei faceau ca oricine se scalda aici macar o data, sa intinereasca. Ajungem in Paralia Katerini, cazare hotel 3*.

Foto: Ruinele din Delphi

 

Ziua 7: ~ 1050 km. PARALIA – SOFIA – GIURGIU - BACAU

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi in cele peste 100 de magazine de blanuri, bijuterii si suveniruri. La ora 14:00 imbarcare in autocar si deplasare spre casa.

 

Ziua 8:  In cursul diminetii sosim in Bacau, in functie de trafic, vreme, formalitati vamale.

 

Pretul include:

6 nopti cazare cu mic dejun

Transport  autocarul clasificat international

Ghid vorbitor de limba romana din partea agentiei

 

Pretul nu include:

Excursii optionale :

Cap Sounion 20 Euro/persoana

Peloponez  30 Euro/persoana

Insula Eghina 30 Euro persoana

Intrari la obiectivele turistice

Cheltuieli personale

 

Pret :  350  Euro/Pers. loc in camera dubla cu MD.

 

Reducere pina la data de 31. 01. 2016 , Pret : 299. Euro/Pers. cu MD.

 

Suplimente si Reduceri :

Loc in camera SNG + 120 Euro/ Persoana cu MD.

Loc in camera Tripla , 270 Euro /Persoana cu MD.

Copil 02 – 5.99 ani , 175 Euro cazat in camera dubla fara pat suplimentar cu MD.

Copil 06 -  15,99 ani , 240 Euro cazat in camera tripla cu MD.

 

 

Inscrieri la sediul agentiei ESTIVAL TUR Bacau,

Telefon : 0744 513 706

Persoana de contact Elisei Gelu

E-mail : turism@estivaltur.ro

 

 

DOCUMENTE DE CALATORIE

Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.

Tarile care permit intrarea pe baza cartii de identitate sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria. Pentru toate celelalte tari este NECESAR PASAPORTUL. Mai multe detalii gasiti pe site-ul Politiei de Frontiera: www.politiadefrontiera.ro

In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi CI

Copiii care nu au implinit 14 ani si nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.

Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.

Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSPORTUL CU AUTOCARUL

Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher.

Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

FOARTE IMPORTANT !!!!  DOCUMENTE NECESARE PENTRU MINORI

Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte  exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces.

Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat.

Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte  exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat.

Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.

ATENTIE!

Daca nu va incadrati in niciuna dintre prevederile de mai sus, va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va

asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la

nr. de telefon 021.9590.

Doriți detalii suplimentare despre aceste oferte? Scrieți-ne aici!
Nume:
E-mail:
Mesaj: